Hur man gör en miljövänlig badrumsrenovering

En miljövänlig badrumsrenovering är ofta både billigare och har potential för att faktiskt bli bättre än om man köper in ett helt nytt badrum. Man har chans att få lite mer egen touch på sin badrumsrenovering på samma gång som man sparar på miljön och tar sitt miljö-ansvar. Det finns så mycket fullgott byggnadsmaterial att återvinna, samma sak med toalettstolar, duschkabiner, badkar och handfat. För att inte tala om hur mycket kakel man kan hitta på återbruk. Att leta efter material på det här sättet är dessutom rätt så mysigt och roligt och man blir riktigt glad när man hittar något man gillar som man behöver!

Det blir som en skattjakt

När man letar efter använt byggnadsmaterial och andra delar som man behöver. Man kan leta på återbruk, på blocket, andra marknader och hos firmor som arbetar med rivning. Man kan komma undan bra mycket billigare genom att leta efter begagnat byggnadsmaterial, då är det bara arbetskostnaden man behöver stå för, och –

ROT-avdrag på arbetskostnaden

Man kan göra ROT-avdrag på arbetskostnaden och få ner priset med 30 %. Dem pengarna skulle i teori kunna räcka till allt byggmaterial och alla delar som behövs, om man kan tänka sig leta litegrann efter det man behöver.

Bättre för plånboken och miljön

Att utföra en miljövänlig badrumsrenovering är inte bara positivt för plånboken utan även för vår planet. Det är ett riktigt bra och modernt sätt att renovera badrum på och jag tror att det kommer bli vanligare och vanligare att man arbetar så här. Allt fler ser hur onödigt det är att köpa in helt nytt material varje gång man skall renovera badrum. Särskilt när det finns så mycket fullgott material där ute som bara skall slängas. Det råder en viss lättja i Sverige och väldigt många slänger hellre sitt gamla badrum när de skall renovera, trots att mycket av delarna fortfarande är i fullgott skick. Eftersom dessa människor inte tar sitt miljömässiga ansvar – så får vi chansen att göra det, samtidigt som vi får vår badrumsrenovering till ett mycket bättre pris. Det är ju nästan för bra för att vara sant, eller vad säger du?