Ordning och reda i köket

Du kanske inte behöver genomföra en stor och dyr köksrenovering för att få ordning i köket. Det kanske räcker med praktiska lösningar i skåp och lådor. En hel del smarta lösningar finns nämligen att ta till om man lättare vill hitta och nå sakerna. Däremot utesluter ju inte den ena vägen den andra. Gör du en köksrenovering kan du passa på att bygga om förvaringen – och gör du om förvaringen kan du göra en mindre köksrenovering.

Måttsats på insidan av skåpet

Decilitermått och mindre mått tar snabbt ta stor plats i lådorna. Varför inte hänga upp dem istället?

Små krokar på insidan av en skåpsdörr gör det enkelt att hålla rätt på alla mått. Skriv gärna precis bredvid måtten vad de innehåller så behöver du inte ens ta ner och titta. Dessutom hittar barn, som inte har samma ögonmått, lättare.

Tidningshållare håller bakplåtspapper, ugnsfolie osv.

Det man kan ha lådor kan man också ha i skåp – men inte tvärtom. Av den anledningen kan man försöka flytta över vissa saker från lådorna till skåpen under bra köksrenovering. Det kan exempelvis enkelt ske med alla rullar med bakplåtspapper, ugnsfolie m.m. Rullar som ligger i pappförpackningar. Förpackningar som nästan är exakt lika breda som en tidningshållare. Därmed kan du lägga alla dessa i en tidningshållare och på detta sätt hålla rätt på dem ståendes i ett skåp.

Väggarna kan också vara förvaring

Vid en köksrenovering kan man fundera över vilka väggar som ska vara rena – och vilka som kan användas för snygg förvaring. Det är inne att ha kastruller och verktyg direkt mot väggen vilket både är snyggt och funktionellt. Vill du ha något mycket lättillgängligt är detta ett smart alternativ.

Utdragbara plan

Något som är mycket vanligt är idag utdragbara plan som hos snickarenistockholm.se. När en köksrenovering sker är detta nästan standard. Man drar ut planet från skåpet och når därmed allt som står långt in på hyllan. Detta går även att applicera på ytor där inte standardmått finns. Ett exempel är utrymmet under diskhon. Många har där diskmedel, diskborstar, skurborstar osv. Men med en låda på hjul, eller utdragbart plan blir det mycket enklare att nå även dessa.

Märk upp hyllorna

Även om det kan upplevas uppstyrt så är uppmärkning otroligt effektivt. Var sak på sin plats helt enkelt. Här kan man ju vara relativt fri i vad som märks ut och i vilken utsträckning. Kanske är det onödigt att markera upp var glas och tallrikar ska stå. Men det är mer effektivt på bakmaskinen, elvispen osv. Saker som inte används dagligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>