Frågor att ställa till din takläggare 

Om du är i fasen att anlita en takläggare är det många saker du bör tänka över och ta reda på. När du väl hittat en takläggare som verkar tillförlitlig är det bra att ställa så många frågor som möjligt för att säkerställa att företaget är legitimt och att de kommer att leverera ett bra jobb. 

Frågor till din takläggare 

Att lägga om taket med Takläggarengöteborg.se är en stor investering, därför vill du självklart få valuta för dina pengar. Syftet med att fråga ut din takläggare är för att du ska känna dig trygg i att jobbet blir rätt gjort och att du får ett resultat som består.  

  • Vilket takmaterial rekommenderar ni? Även om du redan har en tanke kring vilket takmaterial du vill lägga är det bra att be din takläggare om tips. Kanske är det värt att byta till ett annat takmaterial än du har just nu? Kanske är din takkonstruktion inte anpassad för en annan taksort, och du måste lägga om samma tak igen? 
  • En annan mycket viktig fråga att ställa till din takläggare är om de har F-skattsedel, rätt behörigheter och relevanta försäkringar. Be gärna om bevis på detta så du själv kan kolla upp företaget och säkerställa att de är ett företag du vill arbeta med. 
  • Be din takläggare om referenser och kontakta dessa! Det ger dig en ypperlig möjlighet att höra hur tidigare kunder uppfattat firman. Du kan på så sätt säkerställa att de faktiskt är kunniga inom sitt område och utför ett bra jobb. Om det är möjligt är det även bra att få se bilder på tidigare utförda arbeten, alternativt om du kan göra ett hembesök hos en tidigare kund. 
  • Fråga gärna om din takläggare kan få rabatt på några takmaterial. Vissa väljer att köpa in materialet själva för att sedan låta takläggaren utföra jobbet. I många fall kan du spara en hel del pengar på att takfirman köper in material. 
  • Fråga om takläggaren är medlem i någon branschorganisation. Vissa branschorganisationer kan ge sina medlemmar diverse certifieringar och utbildningar som kan vara relevanta för att utföra ditt takarbete. 
  • Fråga din takläggare hur länge ditt tak kommer att hålla efter takläggning. Det kan även vara relevant att fråga om skötsel och underhåll. Vad kan du som husägare göra för att taket ska hålla så länge som möjligt? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>