Behöver man verkligen en hemsida

Idag när det finns mängder av ställen att synas på digitalt och en hemsida är inte lika given som förr. Om ditt företag står och väger kan det vara bra att tänka på ett par saker. Det kan vara syftet med er hemsida, om ni ska sälja produkter på nätet eller hur betalning på era tjänster går till. I denna artikel har vi strukturerat upp vad du behöver tänka på och efter läsning kan du enklare ta ett beslut om det är värt eller inte.

Värde i relation till kostnad

De flesta som ska skapa en hemsida behöver köpa den via en webbyrå. Därför är det viktigt att överväga syftet och i sin tur värdet med din hemsida och sätta detta i relation till kostnaden. Att anlita en webbyrå kan vara dyrt men du får alltid ett proffsigt, funktionellt och välgjort arbete av göteborg webbyrå squib för pengarna. Det är därför viktigt att du inte håller inne på kostnaderna och tappar kvalitet. Åter till värdet så handlar det om varför ni behöver en hemsida. Att ge information om era tjänster och vilka arbeten som utförs går minst lika bra att göra via Instagram. Däremot att sälja produkter, en e-handel, kräver en funktionell och fungerande hemsida.

Se till att vara på rätt ställe

Ytterligare en faktor är vart ni ska synas. Om Instagram passar hur ni vill sprida informationen kanske Instagram inte är rätt plattform att synas på. Kolla därför på konkurrenter och analysera vart de syns och om det är givande. En hemsida har en väldigt bred publik, Internet. Men, du kan tillsammans med din webbyrå lägga upp en plan hur du ska synas. Ett exempel är t.ex. hur en byggfirma inte alltid ska synas på Instagram utan snarare i samband med en sökning på Internet efter byggfirma på angiven ort. Därför är valet att skaffa en bra hemsida klokt om du driver ett byggföretag.

Fundera på smarta funktioner

Fördelen att ha en hemsida jämfört med andra plattformar är möjligheterna att bestämma helt själv. Det innebär t.ex. att du som försäkringsrådgivare kan ha en funktion som beräknar din premie. Eller uppskattad kostnad att måla om väggarna utefter angivna kvadratmeter. Dessa funktioner går inte att få till på andra plattformar och hör därför hemma på en hemsida. Funktionerna kan en webbyrå hjälpa er att utveckla men även tips om vanligt förekommande inom den branschen ni jobbar i.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>