Det här är hantverkarna du älskar

Att anlita hantverkare kan ibland vara svårt. Det är mycket som ska stämma och det är en yrkesgrupp som oftast kan vara svår att kommunicera med. Inte sällan när man ringer och behöver hjälp får man svaret “Vi kommer någon gång mellan 08-17” och själv står man hemma och bara vill slita håret av frustration. Såklart är personkemi en stor faktor till om du klickar med din hantverkare eller inte, samt kompetensen avgör. Men det kanske finns vissa hantverkare som är lättare att komma överens med än andra? Här är listan på vår favorit-hantverkare, och varför vi älskar dem!

Snickare – Snickaryrket är nog den hantverkare som de flesta av svenska folket har en relation till och jag gissar att vi är uppdelade i två läger här. Antingen så har vi besvikna och frustrerade gänget som hängt med “Arga snickaren” och kollat på vartenda avsnitt av “fuskbyggarna” de senaste åren och som är övertygade om att alla snickare är lurendrejare och klotter göteborg och fasadtvätt. Sen har vi det andra gänget som har en romantiserad Ernst-bild av yrket och så fort man nämner ordet snickare tindrar det i ögonen och de föreställer sig en man som går runt barfota i deras hus och hamrar på några spikar och skapar magi utav ett lakan, två glasspinnar och en apelsin. Sanningen om snickaren ligger nog någonstans mitt emellan dessa två utopier, men att det är en utav vår favorit-hantverkare är det nog ingen tvivlan om. Speciellt bland medelålders kvinnor, soliga dagar i juni, när snickarna huserar utomhus utan tröja, hamrades på ett staket eller liknande.

Rörmokare – Bajsakutens hjälte, VVS mannen från himlen, brustna rörs räddare i nöden. Att rörmokaren är en ängel sänd från ovan tror jag de flesta kan skriva under på, och det är ingen tvekan om att denna underbara hantverkare och målare göteborg kvalar in på listan över vår favorit-hantverkare. Medans vi andra dödliga står där mitt i kaoset med tummen mitt i handen kommer rörmokaren in och ordnar upp både rör som är helt igentäppta och rör som på andra hållet sprutar åt alla håll och kanter. Så länge man inte behöver en rörmokare lägger man inte märke till dem, men så fort ett problem uppstår är man så glad att de finns!

Målare – Kan vi alla inte bara vara överens om att målare verkar vara det mest roliga och charmiga hantverkaryrket man kan ha? Att måla om en vägg låter enkelt och sen inser man vilket stort jobb det är med förarbete, tvätta väggar, spackla, maskera lister och täcka golv, och hur skönt är det inte då att bara kunna ringa in en målare som löser problemet och som också garanterar att det kommer bli så snyggt när det är klart. Målare är helt klart en utav vår favorit-hantverkare som kan fräscha upp vilken liten lya som helst till att bli en härlig färgbomb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>