Vet du en sak… man kan måla om badrumsgolvet.

Det är inte många som vet att man kan måla om badrumsgolvet om det är ett plastgolv då, att smeta färg på kakel eller klinkers är bara efterblivet – så det försöker vi undvika för den här stunden. Kanske någon gång i framtiden, men inte nu. Nej sluta tjata, det blir inget! OK då, kanske bara lite. Äh sluta nu, plastgolv, kom igen. Nu snackar vi om att måla om plastgolv i badrummet, för det blir faktiskt riktigt coolt och man hur mycket valmöjligheter som helst när det kommer till färgval, dessutom är det enkelt och skitbilligt! Nu kör vi!

Ett tråkigt plastgolv kan bli superfint

I många hyresrätter så ligger det en sådan himla tråkig plastmatta som golv i badrummet, och när man bor i hyresrätt så är man ju sådär sugen på att lägga pengar på att renovera badrummet, det händer inte. Men vad man kanske är sugen på är att köpa en burk vattenfast färg och måla om badrumsgolvet i en färg man tycker om. Enligt målare så är det inte rekommenderat för snärt i handleden med att måla om badrumsgolv eftersom färgen tenderar att släppa efter ca 3 år, men eftersom det bara tar några timmar att utföra arbetet och färgen kostar under en tusenlapp kan jag ändå tycka att det är värt att avfärda en målares råd i det här fallet och måla badrumsgolvet ändå.

Det enda man behöver tänka på

Är att se till att golvet är tvättat och slipat så att det ruggas upp, för att få färgen att fästa så hårt som möjligt. Om man inte tvättar golvet ordentligt med måleritvätt och sedan ruggar det bra kommer färgen att släppa snabbare med målare i stockholm än 3 år, och har en målare rätt. Så se till att följa dessa råd när du målar ditt badrumsgolv.

Kul att välja färger

Eftersom det bara håller i 3 år och går snabbt och är billigt så tycker jag att det är kul att testa lite utsvängningar när man målar badrumsgolvet. Du kan föra dialog med din målare eller färgbutik för att komma fram till vilken färg du vill, det beror ju lite på vad du har på väggar och hur ditt badrum ser ut i övrigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>