Köpa renoveringsobjekt

Det finns både fördelar och nackdelar med att köpa ett renoveringsobjekt. Genom att vara medveten om både kostnad och arbetsinsats är det möjligt att skapa ett drömhus av ett charmigt hus med stora renoveringsbehov med hjälp av kungälvs snickare.

Renoveringsobjekt

Den finns primärt fyra orsaker att köpa ett renoveringsobjekt: ni har hittat världens charmigaste hus, ni älskar att renovera, huset är en blivande sommarstuga eller så behöver ni hålla i plånboken när ni ska köpa hus. Banken har beviljat en viss summa pengar och ni måste hålla er inom det. Innan ni slår till är det klokt att tänka igenom hela affären och arbetet. Det tar mycket tid att renovera ett äldre hus och någon måste utföra arbetet. Antingen ni själva eller en snickare. Huset kommer i slutändan troligtvis att kosta mer än ni beräknat. Samtidigt är det många som köper charmiga gamla ödehus och njuter av att få fixa till gården och ge tillbaka huset dess personlighet. Var bara medveten om att det ofta blir dyrare än tänk och att det tar lång tid. Men det är också väldigt roligt och skapar mycket gemenskap.

Renovera själva eller anlita snickare?

Innan ni köper huset är det klokt att tänka igenom vad ni själva kan göra och till vilka arbeten som ni bör leja snickare. Om ni inte har renoverat hus tidigare är det smart att be en kunnig person om råd. En bra snickare eller byggfirma kan ge er goda råd, kolla grunden och stommen, samt beräkna hur mycket det troligtvis kommer att kosta. De flesta väljer att göra enklare saker själva och överlåter svårare arbeten till en snickare.

Fackmannamässigt utfört

För att försäkringen ska gälla måste till exempel el och badrum vara fackmannamässigt utfört. Därför är det klokt att överlåta just sådana delar till en byggfirma. Så kan ni vara säkra på att husförsäkringen verkligen kommer att täcka vattenskadan i badrummet femton år framåt i tiden. Det kan vara klokt att ni redan från början budgeterar för badrum, el och även tak.

Tapetsera och måla

För att spara in pengar finns det mycket som ni kan göra själva. Även om du aldrig tapetserat eller målat förut, så kommer du efter ett tag bli en hejare på det. Det finns också mycket annat arbete som du kommer att fixa på egen hand då du kommer att tillämpa dig kunskap under renoveringens gång. Bygga altan, sätta upp panel och bygga hyllorna i skafferiet kommer inte att vara något problem. För att lyckas är det smart att dels försöka se så mycket som möjligt av hur snickaren själv arbetar, kolla filmer på Youtube och även investera i bra verktyg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>