Största myten om att anlita flyttfirma

När det gäller att anlita flyttfirma för en flytt florerar det många åsikter och påståenden beroende vem du pratar med. Vi har kartlagt de största myterna inom ämnet så att vi kan reda ut detta för engångsskull.

Det är dyrt

Falskt! Att få hjälp med din flytt behöver inte alls vara dyrt. Många tar för givet att flytta kostar massor med pengar och framförallt, det jobbigaste, att priset ofta är ospecificerat innan tjänsten köps. För att hjälpa dig få klarhet och underlätta inför flytten har vi listat några anledningar till att priset kan variera och därför kan du även lyckas komma undan billigare än vanligt.

Distansen avgör priset

Beroende på om du ska flytta från Trollhättan till Luleå eller mella två adresser i Göteborg varierar priset att ta hjälp av flyttfirma. Ofta stiger även priset i storstäderna. Om man letar efter hjälp kan det ofta hända att man hittar rikstäckande bolag som har dyra kostnader att bara komma till just din adress om du befinner dig i mindre orter eller förorter. Ett lokalt bolag kan därför vara mer förmånligt både för din plånbok och miljön, som också är viktigt.

Mängden påverkar såklart priset

Det är inte bara distansen som avgör priset för din flytthjälp, självklart påverkar mängden du ska flytta. En större lägenhet eller ett större hus tar både längre tid att packa ned i lådor och kan kräva större eller fler transporter med en flyttfirma göteborg. Det är viktigt att du både berättar och frågar din flyttfirma hur mycket du ska flytta och hur länge de uppskattar att det kommer ta. Reagera snabbt om du tycker det är för mycket tid – de är proffs och jobbar ofta väldigt snabbt.

Ta bara hjälp med det du behöver och specificera kraven

Sist, men kanske absolut viktigast, ta bara hjälp med det du faktiskt behöver hjälp med. Priset för en flyttfirma kan variera mycket och behöver, som nämnt i början, inte vara dyrt alls. Det viktigaste nyckeln till att komma undan billigt är att specificera dina krav på en flyttfirma göteborg och bara ta hjälpen du behöver. Många bolag kan t.ex. hjälpa dig att packa allt i kartonger men det kostar såklart mer än om du packar dina kartonger själv. Många firmor ger dig faktiskt gratis flyttkartonger om du packar själv, utan en flyttfirma göteborg. Vidare är det också viktigt att du specificerar t.ex. upphämtningstid eller speciella behov som ömtåliga grejer. Försenad hjälp kan kosta dig tid och tid är pengar till din flyttfirma göteborg och tid såklart. Samma sak om du inte är tydlig med att vissa saker ska hanteras försiktigt kan detta addera slutnota och din flytthistoria bli betydligt dyrare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>