Starta eget – Fem anledningar till att börja med städ

Det finns många som drömmar om att starta eget. Känslan i att dra igång ett projekt som sedan börjar löna sig – och till och med mer än så – är en känsla som många söker. Något annat som lockar är möjligheten att vara sin egen chef på en betting sida. För den som vill bli egenföretagare kan det mycket väl lämpa sig att starta en städfirma. Varför? Nedan listar vi fem skäl till det.

Går att skala upp

Som städfirma finns möjligheter till god lönsamhet. Efter att ha börjat smått finns det i praktiken väldigt få hinder för att skala upp verksamheten. Några snabba sökningar på AllaBolag gör gällande att många städbolag omsätter tiotals- – till och med uppemot hundratals – miljoner kronor varje år. Så länge det finns kunder som behöver en städfirma kommer potentiella uppdrag alltid att finnas. Och troligen är det tjänst som aldrig kommer att försvinna – eller som åtminstone kommer att finnas kvar väldigt länge. Läs mer om detta under rubriken nedan eller på se mer på instagram alberts städservice.

Efterfrågan på städtjänster kommer troligtvis inte att försvinna inom en överskådlig framtid

Precis som det lär finnas efterfrågan på läkare, rörmokare och elektriker under en mycket lång tid framöver, tror många att detsamma gäller för städare. Alla behöver få sitt hus städat – och det kommer alltid att finnas människor som behöver hjälp med den tjänsten. Även när landet går in i lågkonjunktur kommer det finnas personer som är villiga att betala för detta.

Det här gäller både privatpersoner och företag. Det skulle krävas ganska mycket för att företag som idag anlitar en städfirma för HemstädningStädhjälp, skulle börja sköta städningen själv. Det är helt enkelt sannolikt att efterfrågan på en bra städfirma kommer att vara stabil under en lång tid framöver. Städtjänster är inte en trend – det är en nödvändighet.

Lågt kapital krävs i det inledande skedet

Det är möjligt att starta en städfirma med relativt lågt kapital. Faktum är att det kan räcka med ett par rengöringsprodukter om man inriktar sig mot hemstädning hos privatpersoner. Oftast är det upp till kunden att förse den som städar med mopp, dammsugare och annan utrustning som kan krävas.

I startskedet krävs normalt heller ingen stor satsning på marknadsföringen. Många gånger räcker det utmärkt med att låta vänner och bekanta veta att man har startat en städfirma. För att slå sig in ordentligt på marknaden kan det givetvis vara lönsamt med olika typer av erbjudanden. Det kan till exempel vara att första städningen görs till halva priset. Det kan också vara ett befintliga kunder får en städning gratis om de lyckas värva en ny kund.

Du kan börja själv

En stor fördel är att du inte behöver anställa någon innan du alldeles säkert har uppdrag som tryggar anställningen för den personen. Du kan till och med sätta igång verksamheten samtidigt som du har ett jobb vid sidan av. Allt eftersom du skalar upp, kan du säga upp dig och börja anställa fler. Så länge du erbjuder en bra tjänst och har ett bra bemötande, är sannolikheten att verksamhet har potential att växa snabbt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>